Am mai fost  întrebată zilele astea “cum se văd lucrurile de la mine”. Mai explic acum câte ceva, mai ales pentru cei care nu au fost la Școala de joi sau la practicile din ultima vreme, unde am vorbit despre asta și am mai și făcut câte ceva…

 

 

Treaba mea este evoluția, și nu politica! Pentru asta muncesc zi de zi…, pentru asta scriu, pentru asta vă scriu acum!

Dedesubturile politicii sunt o caracatiță imensă, de care habar nu avem; și nici nu cred că asta este important. Decât în măsura în care ea ne poate ilustra acea interconexiune a matrix-ului Existenței, coborâtă însă în cele mai grosiere frecvențe ale ego-ului (“putere”, “manipulare”, “interese”). Sau acele interconexiuni karmice, care au luat de această dată această formă; interconexiuni infinite (și nu e o metaforă!), cu totul și cu totul neștiute (la nivel de înțelegere reală, totală), care ne cuprind pe toți: iarăși, la fel cu o caracatiță.

 

“Evoluție” înseamnă orice salt cuantic de conștiință, de trăire, de responsabilizare; apoi – de inimă deschisă, de un altfel de funcționare.

De la primitivism – la un om care gândește cu propria minte, este deja un salt cuantic. Mare.

O alegere făcută de către tine, este iarăși un salt. Al ego-ului, al dualității, desigur; dar doar aici suntem cu evoluția! Apoi asumarea conștientă și susținerea acelei alegeri, reprezintă un salt important de responsabilizare. Chiar dacă acea atitudine este “greșită” (dar cine stabilește oare asta??? chiar știm tot ce înseamnă karma acelui om sau a acelui neam???).
 

Ceea ce contează pentru evoluție – este asumarea  reală, responsabilizarea! Chiar dacă te înșeli (din nou, cine stabilește asta??), beneficiul responsabilizării, asumării, este o lecție infinit mai importantă decât “greșitul” în sine. Beneficiu – pentru evoluția ta ca ființă, de la râmă la om.

A propos, de ce peste tot se vorbește despre “putere”, și nu despre “responsabilizare”?! Simplu, deoarece este epoca ego-urilor, și nu a unei altfel de conștiințe. Cât despre manipulare… atunci când doi oameni se întâlnesc, imediat unul dintre ei va încerca să-l manipuleze cumva pe celălalt, conștient sau subconștient. Este “în natura” ego-urilor să controleze, să manipuleze… Deci ce să ne mai mirăm de asocierea putere+manipulare?!

 

Dar noi vorbim acum despre cu totul altceva. Dacă din frântura ta de inimă deschisă, neștiind subterfugiile politice sau altele…, dorești “binele sincer”, așa cum îl simți tu, din inimă, curat, cu drag, al acelei situații, iată că deja ai trimis situației respective – câte ceva din frecvențele frumoase ale acelei inimi…

Și iată că am ajuns să vorbim și despre “inimă”, ceea ce deja a schimbat energetica: și a discursului, dar și a evenimentului; și iată exact acel minuscul pas – spre acea conștiință a inimii.
Ca să nu mai spunem că deja ai contribuit și tu, cu o fărâmă frumoasă, la evoluția acelei situații (indiferent de ce anume se va întâmpla în mod concret mai departe).
Nimic nu este alb sau negru în politică, desigur. Dar nu despre asta este vorba: ci despre evoluția individuală, despre schimbarea interiorității fiecăruia, precum și despre un dram de energie frumoasă pe care o poți aduce tu într-o situație (fie ea socială, familială, sau de orice altă natură). Asta înseamnă compasiune reală, față de toate ființele implicate în acea situație, înseamnă un început de simțire a Unității cu acele ființe. Iar asta înseamnă evoluție!

Chiar dacă pe dedesubt, să spunem, “ești manipulat”. Chiar dacă bunele tale intenții vor fi “furate” de politicieni, oportuniști, farisei, demagogi, etc. (așa cum se și întâmplă, de fapt, de fiecare dată): tu ești cel care “a câștigat”, până la urmă: acel milimetru de evoluție.

Desigur, nu este nimic spiritual până acum: vorbim doar de treptele conștiinței de sine, ale acelui ego atotstăpânitor. Doar că acum te-ai îndrepta spre o variantă mai frumoasă a acelui ego! Și asta înseamnă evoluție!

Încă ceva: ce încercăm noi să facem mereu la Școală, prin toate exercițiile, etc., este rafinarea simțirii, cum spune Gabi “dobândirea unui alt instrument de percepție”.

Adică să simți ce anume se întâmplă într-o situație (asta nu înseamnă judecata “ce face ăla sau ălalalt”, sau etichetarea “criminalul”, “vânzățorul de țară”, “ciumele roșie sau neagră”; ci înseamnă să simți energiile curate, frumoase, sau pe cele greoaie, confuze, năclăite, dintr-o anume conjunctură). Și astfel vei putea “alege”, dacă vrei, de partea cărui curent de energie te afli.
Sau vei putea alege o atitudine “spirituală”, așa cum am încercat să facem și noi: aceea de a trimite cele mai frumoase energii – spre toți cei implicați, spre toate calitățile de energie, fără nici o judecată, fără nici o alegere, fără nici “o discriminare”, fără nici un parti pris: pentru că toată lumea are nevoie de înțelepciune, non-violență, inimă deschisă, evoluție. Toată lumea are nevoie de acel milimetru de evoluție, indiferent unde se află acum respectivul, pe drumul său.

Toată lumea de pe tot pământul! România este doar un pretext de a “te antrena” pentru asta! Pentru a simți compasiune pentru toate ființele, pentru a dori, din toate celulele tale, să ajuți toate ființele, “roșii sau negre”, de peste tot. 

Asta înseamnă evoluție: a trece dincolo de “roșu sau negru”. Pentru că ești Una cu toate aceste ființe…

 

Indra, cu același drag