Practica are valoarea pe care i-o dai tu…

 Mesaj pentru practicanţi, în special pentru începători:

Sunt Mihaela (Price), o cunosc pe Indra de 8 ani şi am început să deschid ochii la mult timp după ce am început să practic.

Îmi aduc aminte cât de ignorantă am fost şi eu la început de drum în practică şi cursuri. Practica nu era prima pe lista mea de priorităţi. Asta pentru că unii oameni sunt mai înţelepţi, fie că aşa s-au născut, fie datorită modului de viaţă serios, susţinut în toate activitaţile; altii, în schimb, sunt mai puţin înţelepţi.

Unii ies greu din căldurică şi obiceiuri… Iar dacă ies, ego-ul e mereu prezent, mai ales când dă de o practică spirituală”. “Merg la yoga, merg la curs, merg la terapie, etc, uite ce fac Eu”. Da, un nivel omenesc şi plin de “eu”.

La început, Indra s-a luptat cu noi toţi şi ne-a luat pe toţi aşa cum eram. A avut răbdare, multă răbdare şi încredere. Vine si momentul când se produce declick-ul; dar asta o simţi doar după ce practici serios şi intens. Pentru cei ce sunt la început de practică şi cochetat, pot să vă spun că aveţi multe exemple în jur care confirmă seriozitatea cu care se lucrează şi faptul că lucrurile chiar avansează.

Toţi am fost pe la “şcoli”; am învăţat, unii cu seriozitate, alţii pentru că aşa erau vremurile sau aşa ne-au spus părinţii. Aşa că toţi ştim că orice studiu susţinut şi făcut cu încredere, dă rezultate.

Pentru că şi noi am pornit de la lucrurile simple, putem vedea anumite aspecte care vă pot ajuta.

Indiferent cu ce scop aţi plecat la drum, că aveţi o problemă de sănătate, că sunteti curioşi, că vă simţiti bine la Indra, că vă miscaţi, pe parcurs toate aceste lucruri se schimbă; şi am spus “se schimbă’’ – şi nu “probabil se vor schimba”! Vă transformaţi cu siguranţă şi veţi vrea mai mult, pentru că înţelegeţi şi simţiţi.

Pentru asta, trebuie îndeplinite anumite lucruri si înţelese anumite aspecte.

Indra este foarte serioasă în ceea ce face şi mult prea modestă. Pentru cei ce au mai fost pe la alte cursuri, cam ştiţi ce preţ se cere pe un curs! Pentru practica zilnică, dacă mergeţi la sală să faceti aerobic, plătiţi un abonament, consistent chiar; la Indra – cât vă lasă inima; şi nu cred că suferă comparaţie. Nu s-a pus un preţ pe “armonizarea si înţelegerea vieţii noastre”. Și nici pe “iluminare”. Haideti să prioritizăm şi să ne creăm un abonament, pentru noi, pentru fiecare, care să reflecte respectul, în primul rând. Respectul de sine si respectul faţă de acel Spirit care constant se gândeşte la fiecare dintre noi în cel mai mic detaliu. Faptul că Indra este aşa de serioasă şi “dură” în percepţia minţii noastre, ajută pe toată lumea în egală măsură. Cum poţi ajuta pe cineva, dacă nu-i spui real ce problemă are? Mângâiatul pe cap e necesar cât să te ridici să mergi mai departe. Este extrem de important să ştii ce probleme ai, pentru că altfel nu ştii ce nevoi ai să corectezi – pentru a te vindeca, pentru a-ţi vindeca corpul sau viaţa. Din păcate, mulţi, în loc să-i fie mai mult decât recunoscători Indrei că le deschide ochii, se supără şi pleacă; sau nu o cred; sau pur şi simplu, cred că totul li se cuvine.

În locaţia unde se ţin cursurile, indiferent unde mergem, se plăteşte lumină, gaz, electricitate, etc. Nu mai zic de practică sau de curs. La doctor când mergem, plătim consultaţia, mai ales dacă medicul respectiv are mai multe titluri. Aţi avut vreodată curiozitatea sa aflaţi câte lucrări (medicale) a scris Indra? Iar acum mai sunt și manualele noastre, de Școală spirituală; oare această “pregătire” – nu se pune??

Ce aspecte sunt importante aici? Responsabilitatea, Seriozitatea şi Recunoştinţa. Aşa cum o tratăm noi pe Indra şi ceea ce face ea, aşa ne tratează Universul pe noi în tot ceea ce facem. Adică, pe de o parte trebuie să muncim, cu responsabilitate si seriozitate; pe de altă parte trebuie să plătim cumva pentru ce primim. Oricum, atât informaţiile, cât si lucrarea Indrei nu pot fi cuantificate în bani, dar cumva trebuie să-i arătăm Universului că preţuim, mulţumim şi suntem recunoscători. Fiecare ştie in sufletul lui cât de importantă este pentru el practica si informaţia, iar Universul ştie şi el ce este în fiecare. Astfel că fiecăruia îi foloseste exact atât cât apreciază. Ne merge bine, din ce în ce mai bine, ne armonizăm: este răspunsul Universului la ceea ce dăm şi gândim! Plătim preţul corect pentru toată munca depusă. Universul nu-l poţi păcăli, te păcăleşti pe tine însuţi de fapt, că merge şi aşa”.

E foarte important să înţelegeţi ce este o practică spirituală. Citiţi şi recitiţi tot ce este scris în materialele noastre. Drumul este lung, dar frumos. Şi oameni buni, suntem privilegiaţi, pentru că Universul a scos-o pe Indra în calea noastră. Este însă nevoie din partea noastră de sinceritate, curaj, tenacitate, bun simţ şi multă deschidere. Chiar dacă nu obţinem rezultate imediate, a tace şi a face – înseamnă deja foarte mult şi rezultatele vor veni în timp.

Cu drag, Mihaela

 

Iată că mesajul Mihaelel… de fapt nu s-a înțeles… nici măcar la ani distanță!

De ce? Evident, din nou, pentru că fiecare îl trece prin filtrul, formatat într-un anume fel – al minții sale; și, evident, informația pe care respectivul o va percepe va fi din start distorsionată de către acel filtru… Cei care sunt obsedați de bani – imediat se vor gândi la bani: “ăștia ne cer bani!”, cei frustrați – se gândesc imediat: “dar de ce eu și ceilalți – nu?”, cei care compară și judecă – imediat compară, critică și își dau cu părerea, cei care le știu pe toate – imediat dau verdictele lor absolute: “așa să faceți!”…; și așa mai departe. Din nou, modelul cunoscut al minții – despre care tot vorbim (să fie oare degeaba, toată vorbăria noastră?!)…. Iată deci o nouă ocazie de a vedea cum stăm cu practica… (cu vorbăria stăm foarte bine!)

Esența mesajului era de responsabilizare, de implicare. De respect – față de practică, de locul unde se desfășoară ea, față de profesor, fașă de ceilalți participanți…

Metoda ”donații” era încercarea mea de a motiva oamenii altfel, de a se responsabiliza, de a-și valoriza ei înșiși practica, pe scara lor de valori! Este o metodă care vizează direct bunul-simț al respectivului…

O altă idee foarte importantă era aceea de a nu-i exclude pe cei mai sărmani – pe considerentele unui abonament fix sau taxă fixă de tratament – pe care unii chiar nu și le pot permite! 

Și atunci – reluăm idea: valoarea practicii sau a tratamentului ține și de practicant/ sau pacient, adică de modul în care se raportează el, inclusiv ca plată (= bani); dar asta raportat la veniturile/ posibilitățile lui reale!!!!… În ambele sensuri, REALE…

Pentru că prefer să vină cineva gratis, dar să știu că e de bună credință, că muncește din toată inima, că progresează, că înțelege, etc… iar acel om se va revanșa el cumva-cândva, va lucra Universul prin el, va fi cândva de folos, nu-mi fac eu griji, știe el Universul exact ce are de făcut cu fiecare….

Deci, simplificând: fiecare își stabilește “prețul abonamentuluiîn funcție de cât preț pune el pe ceea ce face/ raportat la posibilitățile sale financiare reale… deci fiecare a fost invitat să își valorizeze – în acest mod practica!

Și în funcție de asta va obține și rezultatele… Cine se crede șmecher și vrea să păcălească, se va păcăli pe el însuși de fapt… asta trebuie înțeles: faptul că ne-motivându-te, ne-angajându-te în practică, sau în actul terapeutic, de fapt îți furi singur căciula; și toată povestea nu-ți va folosi, de fapt, la nimic. Este doar o pierdere de timp, pentru toată lumea… La fel – dacă te tot fofilezi, crezându-te tu mai grozav (că nu te vedem!). La fel – dacă practica ta vine pe locul 100 după multe altele…

Cât despre cei mai înstăriți, ei pot face cu acestă ocazie – o faptă bună (“karma bună”) dacă participă cu ceva mai mult, și în numele cuiva mai amărât… Poate își mai spală din păcate, poate că învață să fie mai generoși, poate că învață (și) pe acestă cale, ce este aceea compasiune… deci e un bun exercițiu și pentru ei! Iată alt motiv pt care nu am pus o taxă fixă…

Oamenii nu sunt la fel, motivația lor nu este identică, la fel, situația materială, povestea de viață, karma, etc, etc… Așa că nu merg aplicate șabloane!

Nemaivorbind că unul dintre ”obiectivele” discursului nostru este exact acesta: a evalua fiecare situație în parte, a gândi creativ, a ieși din șabloanele minții și comportamentului (tău! este vorba despre tine!)

Într-adevăr, unii chiar nu pot “aprecia” valoarea conceptelor și a practicii din Școala noastră: cum să apreciezi ceva despre care habar nu ai?… Dar tot explicând, tot scriind texte, ascultându-i pe cei care au înțeles, … poate că se mai dumirește vreunul.

Și care nu, se va autoexclude: grupurile se împuținează, se restructurează… mulți chemați, puțini aleși… Rămân cei care înțeleg, cei care se responsabilizează, cei care vor să meargă

ORI EXACT ASTA VREAU EU SĂ TRANSMIT: CĂ SE POATE ȘI ALTFEL…. CĂ AR TREBUI SĂ FACEM ȘI ALTFEL. Cine are urechi de auzit – să audă!

Profit de ocazie ca să vă rog mult, din nou: NU mă mai înghiesuiți în modelele voastre! N-am ce căuta acolo… Și exact de asta veniți voi la cursuri, la practică, în tabere: pentru a învăța ieșirea din acele modele, pentru a vedea se poate și altfel… Cu bun simț, cu respect, cu înțelegere, cu ne-înșelăciune, cu compasiune, cu inima deschisă… Apreciind, plătind, responsabilizându-vă!

DA, oamenii se pot schimba! Pentru că acesta este sensul evoluției… Dar schimbarea trebuie dorită și ajutată – de practicantul însuși.

Vă mulțumesc tuturor,

Indra