Coperta DVD - Abecedar= poza+text

A APĂRUT ABECEDARUL PRACTICII SPIRITUALE LiLA și DVD-ul …

dacă sunteți dintre cei care doriți să practicați cu adevărat, îl puteți comanda și studia, va fi de un real folos în înțelegerea practicii voastre…

pentru ceilalți, rămâne doar o informare despre ceea ce facem noi aici…

(preț: cărticica= 15 lei,  DVD, 2 buc= 60 lei)

 

* un mic fragment puteți urmări pe https://youtu.be/xGeM4zx-AmE

 

 

 

Coperta abecedar

INVITAȚIE la STUDIU și PRACTICĂ…

Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm ?

Iată întrebările care au frământat omenirea de-a lungul tuturor timpurilor… Și, mai presus de acestea, întrebarea pe care ne-am pus-o și pe care cu toții ne-o punem mereu, pentru a ne justifica într-un fel sensul existenței noastre și trecerea prin această viață: care este rostul vieții “noastre” și ce avem de făcut noi aici?…

Adevărul este că nimeni dintre noi, cu excepția câtorva Spirite foarte Înalte care vin și se întrupează pe pământ, din când în când, pentru a ne ajuta pe noi, oamenii să evoluăm, nimeni dintre noi, nu are nici o misiune specială, chiar dacă nouă (sau mai bine zis, minții și egoului nostru !), nu ne place să auzim acest adevăr.

Simplul motiv pentru care ne aflăm aici, în această viață pământeană, este să evoluăm ! Ne-am născut pentru a curge în fluxul Existenței, pentru că suntem parte din Ea; și această curgere duce spre evoluție.

Și atunci, de ce nu știm noi oamenii asta ?

Răspunsul îl găsim în multe dintre scrierile sacre, revelate de-a lungul vremurilor de mari Înțelepți. Iată ce ne spune Tripura (Dumnezeu), în scrierea sacră indiană Tripura Rahashya: Totuși oamenii nu mă cunosc, deoarece intelectul lor este învăluit in ignoranță

În ignoranță, adică în neștiință !!! În incapacitatea de a vedea, simți și cuprinde Adevărul !

Și asta de ce ? Păi, pentru simplu motiv că nimeni nu ni l-a spus !!! Pentru simplu motiv că în cultura noastră am fost învățati !!! altceva, despre ceea ce înseamnă Dumnezeu !

Pentru faptul că de mici, suntem educați de părinți, de școli, de societate, să ne identificăm cu ceea ce facem și cu ceea ce avem… și nimeni nu ne-a spus că de fapt, nu suntem nici mintea, nici corpul, nici profesia, nici statutul nostru social…

Ci suntem scântei din Existența care se manifestă prin noi, în această experiență pământeană; și pentru a putea fi aici și pentru a ne putea manifesta, am fost dotați cu niște instrumente minunate care se cheamă: minte, corp, ego…

Dar care sunt doar niște instrumente !

Însă cu care, până la urmă, noi ne-am identificat; și ne-am separat; și ne-am îndepărtat atât de mult de Esența primordială … încât am uitat cine suntem !

Dar Sinele există în noi! Nu a plecat nicăieri! Nu ar avea cum să plece, pentru că fară El, noi nu am fi ! Doar că stă ascuns în noi ! Si pentru a-l descoperi, nu trebuie decât să dăm jos straturile care îl țin ascuns ! Și straturile astea, care îl țin ascuns, se cheamă: programe mentale, și emoții, și ceea ce numim noi ego, de fapt un amalgam de informații și structuri energetice care s-au contruit si consolidat … în mii de vieți…. și care ar trebui curațate, pentru a face… lumină !

Și cum am spus, pentru a ne ajuta să înțelegem acestea, și să facem lumină, din când în când, coboară în trupuri fizice, Spirite care știu !!! ce și cum avem de făcut; tocmai pentru a ne ajuta să facem asta!

Și de ce ?… pentru că trebuie să mai pricepem încă două lucruri importante!!!

Unul, că toată suferința!!!… și mizeria…și boala… din viețile noastre ne vin tocmai din cauza acestor programe mentale; și emoții; și a ceea ce numim noi ego! și a faptului că am uitat, de fapt, Natura noastră reală, Esența noastră.

Și doi, fiind părți dintr-un întreg, care se supune unor legi imuabile, nu face nimeni excepție de la aceste legi, și, așadar, întreg Universul fiind într-o continuă schimbare și evoluție, vrând-nevrând, știind sau neștiind, plăcându-ne sau nu asta, și noi trebuie să ne schimbăm și să evoluăm! Nu avem de ales! …

Singura noastră alegere, este dacă o facem în viața asta ! sau ne mai complacem în ignoranță și mai suferim alte… cine stie cîte sute sau mii de vieți, până când o s-o facem ! Dar este numai o chestiune… de timp! Asta este alegerea fiecăruia, după voința și puterea de înțelegere a fiecărei minți…, în funcție de punctul evolutiv în care se găsește fiecare dintre noi. Însă un lucru este cert, că fiecăruia îi vine rândul cândva să se schimbe, și să se apropie, din ce în ce mai mult, de Esența sa ! Aceasta este legea Creației !

Tocmai de asta, având toate acestea în vedere… și încă multe altele, Indra, care știe !!! ne propune o școală spirituală, Școala LiLA (care înseamnă de fapt jocul cosmic), și care, ca orice școală, are cursuri teoretice și practice.

Și de ce ne trebuie o școală ? Pentru că o Școală este… o școală ! Înseamnă un sistem coerent de teorie și practică, ceva cu cap și coadă ! un loc în care te duci să ți se explice, să ți se dea soluții, să înțelegi si să înveți ! și unde există un Maestru, care să ne arate Calea !

Pentru că numai un văzător poate vedea drumul !

Și ce este o cale spirituală ?

Este calea care te conduce la Sine, la Esență ! La Esența ta, Esența a Tot și Toate !

Și de ce totuși avem nevoie de școală și de Maestru ? Pentru că noi nu știm ! și nici măcar nu știm că nu știm !!!… Și chiar dacă am citit noi sau am fost pe la nu știu câte cursuri și cursulețe…, nu putem înțelege de la început aceste lucruri subtile…

Și, mai grav, nici nu știm ! că nu putem înțelege !!! și că singuri nu ne putem vedea… Că nu avem ochi de văzut și urechi de auzit ! cum a spus marele nostru Iisus !

Și de ce nu putem ? Pentru simplul fapt că nu avem instrumentele necesare să putem vedea, auzi și întelege ! Dar aceste instrumente se pot cultiva și antrena, dacă începi să pricepi despre ce este vorba, și apoi, dacă practici!!!

Dar pentru asta trebuie să mergi la școală !!!

În trecutul omenirii, existau Universitați de Științe ale minții și Academii de Spiritualitate, unde mergeau oamenii și studiau despre astfel de lucruri. Nu oricine ajungea acolo, și era o onoare să participi la astfel de cursuri și dezbateri !

Acum, omenirea s-a îndepărtat mult prea mult de Esență și s-a adâncit mult prea mult în lumea fenomenală a materiei… tehnologia, mass-media și lucrurile superficiale au pus stapânire pe mințile și destinele oamenilor…, facând din noi niște… rătăcitori în samsara…

Însă Existența, în marea ei întelepciune, atunci când este nevoie, trimite pământenilor ajutoare, care să îi învețe și să-i ghideze să regăsească drumul de întoarcere spre Acasă !

Depinde doar de noi să vrem asta !

Și Scoala Lila tocmai asta ne propune ! Să pășim pe drumul spre înțelegere a legilor Universului; și, pas cu pas, să ne întoarcem la Esență.

Dar pentru a putea face asta, trebuie mai întîi să înțelegi că totul este în mintea noastră; să înțelegi ce-i acela ego, să ajungi să simți că noi nu suntem corpul, mintea și emoțiile noastre… Și toate acestea se pot înțelege și simți, dacă practici un timp, cu perseverență !

Și ce anume să practici ? În cadrul școlii se predau și se explică tot felul de tehnici și exerciții, unele preluate din școlile clasice, altele adaptate omului modern, altele create de Indra, care au ca scop final să ajungem și să simțim că suntem una cu Existența. Pentru informare, enumăr câteva din aceste instrumente: tehnici de respirație – Pranayama, tehnici de centrare – pratyahara, tăcerea (mai întîi cea exterioară și apoi cea interioară), tehnici de curațare energetică, de deschidere a inimii, posturile din yoga, tehnici șamanice, elemente de reiki și bine-nțeles, meditația, Vipassana, conștientizarea, starea de martor… Mai sunt exercițiile de curățare și deblocare a emoțiilor, meditația în mișcare, exerciții pentru dezvoltarea percepțiilor corporeale, lucrul cu energia elementelor, terapia prin sunete, mantrele, etc… Pentru cei mai avansati, tehnici de yoga-kundalini. Practicile sunt numeroase și sunt adaptate momentului și nivelului practicanților.

Este de punctat faptul că fiecare din aceste tehnici și exerciții are mai multe nivele și mai multe vize, adică actionează pe diferite structuri care compun corpurile noastre: fizic, mental, emoțional și spiritual. Așadar, practicând, în timp, se ameliorează sau dispar afecțiunile și bolile fizice, se tratează traumele emoționale, viața noastră se ameliorează pe toate planurile. Dar scopul final al Școlii Lila este de fapt Iluminarea, care înseamnă rafinarea extremă a cîmpurilor și structurilor noastre, pentru a ajunge la Esență !

Despre toate acestea, Școala LiLA, ca orice scoală care se respectă și care chiar vrea să-i învețe ceva pe oameni, a scos un ABECEDAR, în care explică mai detaliat unele lucruri, și care se vrea o bază și un punct de pornire pentru cursuri și practică. Și asta pentru că aceste lucruri chiar sunt mai greu de înțeles, la început !

Dar pe masură ce incepi să practici și să pricepi, totul începe să se schimbe, începi să vezi lucrurile mai clar și mai lucid, îți schimbi percepția asupra a ceea ce înseamnă această viață; și e adevărat: e ca și cum te-ai trezi dintr-un vis !

Însă drumul prin transformarile prin care treci uneori nu sunt plăcute și nu e nici ușor să te schimbi ! Dar din experiență proprie vă pot spune că lucrurile sunt reale și funcționează, cu condiția să perseverezi și să depășești momentele mai puțin plăcute de pe traseu!

Așadar, vă invit la o călătorie spre ceea ce cu adevărat suntem noi și se gasește înăuntrul nostru, în cadrul Școlii LiLA, alături de Indra, cu destinația finală: Esența a Tot și Toate.

Vă urez tuturor minte din ce în ce mai clară și mai luminată și succes în practică !

 

Lia, practicant Lila