Mihaela P.: ” Cineva l-a întrebat odată pe Osho ” Cum să evite o epidemie?”

Pui întrebarea greșită, a răspuns Osho.
Întrebarea corectă este: ” Cum să eviți frica de moarte, cauzată de epidemie?”
Pentru că este foarte ușor să eviți virusul, în schimb este foarte greu să eviți frica în interiorul tău, și în lume.
Oamenii vor muri mai mult din cauza acestei frici, decât din cauza epidemiei.
Nu există virus pe lumea asta, care să fie mai periculos decât frica.
Înțelege această teamă, altfel vei deveni un cadavru înainte ca trupul tău să moară.
Nu are nimic de-a face cu virusul.
Atmosfera înfricoșătoare pe care o simți în aceste momente este nebunia colectiva.
Mulți oameni fie primesc ajutor, fie mor. S-a întâmplat deja de o mie de ori, și se va întâmpla în continuare. Și va continua dacă nu înțelegeți psihologia mulțimii și a fricii.
În mod normal îți ții frica la distanță, dar în momentul nebuniei colective, conștientizarea ta poate fi complet pierdută. Nici nu vei ști când ai pierdut controlul asupra fricii tale.
Atunci frica te poate determina sa faci orice!! Intr-o astfel de situatie poti sa iti iei si propria viata, sau sa iei vietile altora.
Atât de multe se vor întâmpla în următoarele câteva rânduri: mulți oameni se vor sinucide, iar mulți oameni îi vor ucide pe alții.
Fii atent.
Nu te uita la știri care induc frica. Nu mai vorbi despre epidemie – repetarea aceluiași lucru la nesfârșit e ca auto-hipnoza. Frica este un fel de auto-hipnoză. Această idee va provoca schimbări chimice în organism. Repetând aceeași idee la nesfârșit, această schimbare chimică poate fi uneori atât de otrăvitoare, încât chiar te poate ucide.

În timpul unei epidemii, energia din întreaga lume devine irațională.
Meditația devine  o aură protectoare în jurul căutătorului, care  nu va lasa sa patrunda energie negativa în interior.”

(Osho)

Indra:

Sigur că despre frica de moarte este vorba,  MEREU, MEREU,  MEREU!!!

Chiar dacă o mascăm sub (numeroase) chestiuni mai convenabile.

Și încă ceva: doar eu văd penibilul acestei situații?! În care ne învârtim în jurul unei sărbători… a învierii!!!! Dar nu o serbez – din frică de moarte!

Nemaivorbind că nu am înțeles nimic nici despre moarte, dar nici despre viață! Și cu atât mai puțin – despre înviere!!! Falsitate și auto-pacaleală pe toată linia!

Dar mănânc și beau, că aici sunt cu nivelul de conștiință!

Marinela:

M-am învârtit asupra acestui subiect, cu mintea, zilele acestea, „uite, nu mai sunt vorbe, chiar face parte din viața ta” mi –am spus; și da, vorba Deliei, sunt tot la tehnici preliminare.

Pe de altă parte, am aflat vara trecută despre „Guru yoga = practică esențială! A contopi mintea ta – cu mintea maestrului, sau cu orice ființă iluminată din orice tradiție mistică” –ne-ai învățat tu!

„Tot ce trebuie să facem pentru a primi ajutor direct este să-l cerem!” spune Sogyal Rinpoche. 

„Nu există o practică mai rapidă, mai impresionantă, sau mai puternică, pentru a invoca ajutorul ființelor iluminate, pentru a stimula devoțiunea și a realiza natura minții, decât practica Guru Yoga”, ne spune tot S. Rinpoche. 

Și am început să-l cer, să rog să primesc ajutorul corect, să învăț să mă rog… 

Universul este în noi… a venit răspunsul. Sincronicitate?! 

„Trăind în cercul vostru strâmt/Norocul vă petrece”- scrie poetul. Să ies din cercul strâmt al minții mele practicând… Să descopăr practica în inima…

„Îți voi spune, acum, cum poți elibera din lanțuri, sufletul. Fără practica yoga, cum ar putea cunoașterea, să asigure, doar ea, eliberarea sufletului?! Și, invers: cum ar putea, practica singură, fără fundamentul cunoașterii, să asigure eliberarea?!

Adeptul, conștient de acest lucru, dacă dorește eliberarea, se va strădui să capete cunoașterea și, în același timp, să practice yoga așa cum se cuvine: căci ignoranța este cauza nefericirii. Dimpotrivă, cunoașterea arată calea eliberării.”  Yogatattva Upanishad

(Unul dintre puținele citate pe care le-am înțeles din Upanishade, dar acum știu –simțind că am un drum de parcurs până la înțelegerea textelor sacre și sunt mult recunoscătoare pentru că cineva le traduce – pe înțelesul oamenilor)

Practic … practic altfel, cu recunoștință și, cât pot să simt, smerenie!