De ce încă ”un Reiki”?! De ce (încă) un text despre Reiki?!
Pentru că nu am ținut cursuri niciodată, crezând că sunt suficiente cele de pe piață…
Dar iată că ceea ce este pe piața ezoterică și de terapii alternative (și chiar este ”o piață”, în mai multe sensuri ! *:( sad… este în discrepanță cu ceea ce dorisem să învăț/ să transmit prin Reiki…
Și atunci este nevoie de o precizare a orientării noastre și a terapiilor LiLA, în general, aceasta fiind diferită de cele ”curente”.
Diferența esențială, de fond, pornește de fapt din atitudinea non-mentală, non-volițională a terapeutului
Pentru că terapiile LiLA, se doresc și ele, instrumente de meditație, de înțelegere, de evoluție…
Există apoi diferențe mai mici, de formă: a modului de utilizare a simbolurilor, etc.
Vor fi și discuții despre asta, cursuri pt. viitori terapeuți LiLA, etc.
Deocamdată însă iată un prim text scris de Dr. Gabi Ciorbea…

 

Dr. Gabi Ciorbea: 

Sistemul Reiki, revelat maestrului  Mikao Usui după o perioadă de 21 de zile de post, meditație și rugăciune, promovează  atât o anumită filozofie de viață, un cod de conduită corectă, cât și o modalitate de vindecare – folosind o energie de calitate superioară. Între timp, mai ales in Occident, sistemul a devenit mai ales o metodă de tratament, și s-au dezvoltat numeroase ramuri de reiki și numeroase școli de reiki.

Recunoscători maestrului Mikao Usui, ne bucurăm de darul lui și îl integrăm și noi, în felul nostru, în filozofia Lila.

 

Filozofia LiLA este o cale spirituală trasată de Indra, în jurul căreia dezvoltăm terapii, școală de meditație, școală de yoga.

Terapiile LiLA, în cadrul cărora se înscrie și Reiki – LiLA, au ca principiu reintegrarea omului în fluxul Existenței, armonizarea cu Universul, fără intervenția voinței sau a controlului minții, nici din partea terapeutului, nici din partea pacientului. Terapiile LiLA se bazează pe înțelegerea modului de funcționare al omului și al Universului și pe recunoașterea și corectarea erorilor de credințe, gândire, comportament, care cauzează boala.

 

Ce înseamnă a face Reiki – LiLA?

Înseamnă a realiza o conexiune cu o energie de calitate superioară, înseamnă a schimba frecvența de vibrație, a noastră și a persoanei asupra căreia lucrăm.

Știm din fizica cuantică faptul că totul este energie care vibrează pe o anumită lungime de undă.

Corpul și organele noastre, gândurile, emoțiile, sentimentele, toate sunt energie care vibrează cu o anumită lungime de undă. Oamenii au un corp fizic, dar și un așa zis-corp emoțional, format din totalitatea emoțiilor și sentimentelor noastre, și au și un așa-zis corp mental, corpul gândurilor. Așa-zise, pentru că nu sunt corpuri propriu zise ci câmpuri de energie de frecvențe diferite care se întrepătrund și care se influențează reciproc. În funcție de calitatea gândurilor și emoțiilor noastre aceste câmpuri vibrează armonios și ordonat, ceea ce s-ar traduce printr-o sănătate fizică și psihică și mentală bună, sau pot murdare, dizarmonice, amputate, deplasate, ceea ce se reflectă negativ în starea de sănătate fizică, psihică și mentală, în comportamentul și destinul omului.

 

Ce face Reiki? Aduce o energie de calitate superioară, o vibrație înaltă care curăță, repară, vindecă, armonizează, energizează aceste corpuri. Face ceea ce Universul=Dumnezeu=Existența știe că e cel mai bine pentru omul respectiv, pentru vindecarea și armonizarea lui, pentru repunerea lui în fluxul Existenței.

Iar dacă vorbim despre trecut, el este subiectiv rămas în amintirea noastră, o parte în conștient, o alta în subconștient. Un trecut traumatizant înseamnă un blocaj în fluxul de energie al câmpurilor, o schimbare de direcție, un circuit parazit consumator de energie.  Și pentru că trecutul ne determină prezentul și viitorul, ca stare de sănătate, dar și ca destin, ne interesează să vindecăm un trecut bolnav, prin diverse metode. Reiki- LiLA ar putea fi una din ele, putem trimite energie în trecut, pentru a repara, ceea ce este de reparat.

Putem lucra și asupra relațiilor bolnave, în același fel…

 

De ce să practicăm?

Scopul final este evoluția spirituală.

Scopul intermediar: pentru a ne ajuta pe noi și cei din jur: plante, animale, oameni, pentru a ne vindeca trupul, sufletul, mintea, destinul.

În principiu pentru a avea o viață mai curată, mai frumoasă, mai bună, care este primul pas către evoluția spirituală.

 

Reiki folosește o serie de simboluri. Ce sunt ele?

Simbolurile sunt ca niște întrerupătoare care ne conectează la o anumită frecvență, ca o cheie care deschide o ușă. Prin ele avem acces la frecvența respectivă. Iar numele simbolurilor sunt ca niștre mantre care ne conectează la energia respectivă.

 

Reiki-LiLA folosește diverse tehnici de lucru ce includ pranayama, meditație și mantre, toate practici non-mentale, în care se folosesc simbolurile și energia lor pentru restructurarea, armonizarea și conectarea omului la fluxul Existenței, altfel spus atât pentru vindecarea lui ca persoană cât și a vieții lui.