Mihaela:
Reluăm în câteva cuvinte de ce și cum mergem în tabără
Merg în tabără pentru că m-am înscris să urmez o Cale Spirituală. Iar o tabără concentrează și leagă învățăturile cu practica!
În tabără nu mă mai învârt în zona “mea” de confort, nu mai plec acasă de la sala de practică! Nu mai am unde să mă ascund, nici ce să ascund. În tabără nu mai sunt “eu” cu “mine” și cu “cele știute”.
Ies din dorințele “mele”, din timpul “meu” organizat conform programelor “mele, știute, corecte și eficiente”!
Vin în tabără să mă detașez de “confortul” cald, plăcut, “convenabil”, vin să învăț să pot ajunge să “mă” văd FIX așa cum sunt! Cu ego-ul propriu care se manifestă la fiecare pas!
Ca apoi să înțeleg, să descopăr importanța practicii, să re-prioritizez și să mă schimb!
Tocmai din aceste considerente, tabăra presupune depunerea unui efort suplimentar, asta înseamnă mai puține ore de dormit, exercițiile de mers sunt uneori lungi și obositoare; asta la început, pentru că apoi, după multe tabere, ele se transformă în ceva plăcut și necesar – pentru că și tu te transformi…
Participarea la toate sesiunile de exerciții, discuții, indiferent câte ore înseamnă acest lucru.
Cum vin în tabără?
Fără să am niciun fel de așteptare: de la organizare, vreme, cabană, mâncare, pat, exerciții, putințe, drumuri sau drumeții!
Fără să judec pe cineva sau ceva. Fără să compar, fără să vreau ceva anume!
De ce? Pentru că NU ȘTIU și VREAU să aflu.
Fiecare tabără este diferită, se creează și formează după oamenii care participă. Cu cât venim mai deschiși, cu drag, răbdare și încredere în tot ce are tabăra de oferit, cu atât aceasta este mai plăcută.
Învăț cum să mă abandonez taberei, practicii, vieții!
Fiecare moment al taberei aduce ceva nou: ori ca să pot auzi, Tac, Ascult, Învăț, mă pliez, experimentez!
În concluzie, mă evaluez sincer, mă pregătesc, recitesc anunțul, reiau materialele, verific echipamentul! Întreb, dacă am neclarități!
Există și posibilitatea de a nu putea înțelege de la început ce presupun toate aceste lucruri. De aceea ne rezervăm dreptul de a refuza oamenii care nu pot parcurge o tabără decât după o perioadă de practică (la sală) mai consistentă și după un timp de studiu mai lung acordat conceptelor Școlii, algoritmilor, etc.
Delia:
În cadrul taberelor disciplina este de o importanţă majoră întrucât afectează bunul mers al întregului program. Ne trezim la ora comunicată, ajungem la timp, ne supunem, cu toţii, cerinţelor programului, fără comentarii, fără justificări sau negocieri.
Permanent, sunt prezent şi atent la ceea ce se comunică, sunt parte din tot ceea ce se întâmplă, mai ales că programul nu este niciodată fix, ci mai degrabă dictat de situaţiile din fiecare zi.
Rezistenţa fizică este obligatorie pentru că sunt multe exerciţii, mergem la plimbări lungi, uneori cu diferenţe de nivel semnificative.
Ne responsabilizăm şi înţelegem că suntem parte dintr-un grup pe care riscăm să îl încurcăm dacă nu avem atitudinea interioară corectă, un nivel de pregătire adecvat, şi, mai ales, deschidere şi bucuria descoperirii.