Algoritmul DESCHIDERII”: A te deschide către orice…

Este un algoritm complementar exercițiilor cu mantra DA… Acelea mă antrenau către acceptare, deschidere… Acum suntem mai “avansați”, încerc să fac asta – altfel, mai bine, mai conștient, mai hotărât, mereu…

Să mă deschid către orice: cu sentimentul clar de deschidere, a inimii, sau de deschidere a mea în totalitate (știm asta de la practică, cum se face…, mă ajut de respirație, mă desfac…, etc.).

Mă deschid către fiecare zi, către noi situații, noi oameni, noi evenimente…

Dar și probleme, încurcături, “necazuri”…

Dar și “dușmani” (la grupa mare – ar trebui să știu deja că nimeni nu îmi este dușman; doar mintea mea, care pune etichete și împarte…; doar iluzia separării…)

Dar și lucruri “neplăcute” (din nou – doar mintea mea a stabilit asta, conform șabloanelor ei!)

Dar și lucruri de care mi-e frică… (vezi discuțiile despre frică, protecție…, din nou – separare, o serie întreagă de concepte care se înlănțuie…, a se studia aceste concepte, ele oferă suportul algoritmilor, practicii!).

(Și nu va însemna să fac obligatoriu ce spun alții! “Să mă supun”, asta este întrebarea/ frica veșnică a ego-ului, nu va mai fi cum vrea el! Nu, dar am să mă deschid către ei și către acea problemă… Și voi găsi soluția cea bună, răspunsul cel bun, tocmai venind din această deschidere!)

Mă deschid: cu încredere, curiozitate, bucurie…

Detensionez frica, opoziția, încrâncenarea…

Asta pornind de la mici evenimente zilnice – până la provocările mari “existențiale”…

Cu drag de ceilalți, cu compasiune…

Cu sentimentul de “a primi orice îmi oferă viața, cu bucurie” (vezi posturile și mudrele de înaintare, iată din nou legătura cu practica yoga…)

Cu sentimentul de abandon, în sensul său cel frumos, de a mă lăsa, de a avea încredere în Înțelepciunea Universului… (iată rolul exercițiilor de “a fi în flux”, acum le aplic concret…)

Mă las în fluxul Universului, mă bucur, descopăr…, nu mă opun, totul e un miracol…

 

Și chiar fac asta!

DA, este vorba despre mine. Mereu.

DA, de la micuțele probleme zilnice, care constituie un antrenament perfect – pentru marile decizii “de viață”.

Mă observ mereu, mă antrenez…(alg.“Conștientizării”), mă văd, iarăși, cum mă opun, cum mă închid…, reiau tehnicile…, chiar fac asta, mereu…

Vreau, aud, fac!

 

Indra

Textele aparțin Școlii LiLA, fac parte din conceptele Școlii și sunt în strânsă legătură cu practica: de unde necesitatea practicii la sală (yoga, exercițiile, etc.). Acestea oferă suportul energetic concret pentru a putea simți și aplica aceste concepte….

Algoritmii, studiați și aplicați, reprezintă practica ta personală, sadhana ta. Munca ta, indispensabilă.

Da, este vorba și despre tine!