Ce este boala?

De ce se îmbolnăvesc oamenii?

Una din cauze, cea mai frecventă probabil, este ignoranța.

O alta ar fi aceea că sufletul lor vrea să experimenteze, să învețe ceva folosindu-se de acea boală.

Altă cauză ar fi că pur și simplu a venit timpul schimbării dimensiunilor, adică trupul trebuie lăsat pentru a merge mai departe.

Lista rămâne deschisă…

Totusi revenind la prima cauză, ce este

IGNORANȚA ?

Ignoranța este atunci când nu știi și nici nu vrei să afli.

Ignoranța este când ai intrat în propria cușcă și o confunzi cu Universul, crezi că asta e și că asta e tot. Altfel spus când crezi că știi și nu te îndoiești, când totul îți este clar și ai scopuri precise în viață, pe care vrei să ți le atingi cu orice preț, când știi tu totul despre toate și nimeni nu te mai poate învăța nimic, probabil ești…ignorant.

Daca ignoranţa este cauza bolilor, prin tratarea ei se tratează boala? De fapt, cam aşa stau lucrurile. Dar pentru a o putea trata ar trebui să o recunoaștem. Să recunoaştem că nu știm și apoi să încercăm să aflăm.

Apoi să experimentăm pentru a afla.

Pentru că adevărata cunoaștere nu este o înșiruire de informații ci, o suită de trăiri și de conștientizări.

Conștientizări în ceea ce ne privește pe noi, in ceea ce privește Universul și relațiile noastre cu TOT, inclusiv cu noi înșine.

Cu noi care? Cu noi cine? Suntem? Existăm? Trăim?

Cine suntem? Ce suntem?

Mai exact ce nu suntem?

Nu suntem corpul nostru.

Nu suntem mintea noastră.

Nu suntem emoțiile noastre.

Nu suntem dorințele noastre, grijile noastre…

Nu suntem meseria noastră.

Nu suntem numele nostru.

Nu suntem rolul pe care îl avem în familie sau în societate.

Nu suntem vila, apartamentul, mașinile, ratele la bancă.

Nu suntem ceea ce avem.

Nu suntem ceea ce ştim.

Sau altfel spus suntem cu mult, mult mai mult decât enumerările de mai sus. Toate enumerările pot fi caracteristici ale noastre, atribute, dar nu asta suntem noi, nu ăsta e conținutul, nu asta e esența.

E foarte important să nu ne identificăm cu nici una din toate aceste atribute, pentru că orice identificare ne limitează dramatic, ne închide în cușcă definitiv. Și limitările sunt cele care ne blochează, ne îmbolnăvesc, ne strică armonia din viață.

Deci remediul tuturor bolilor este :

CUNOASTEREA ! ! !

Cunoaștere de sine și cunoaștere a Universului, cunoştere a ceea suntem şi a modului în care funcţionăm.

Și pe măsură ce ne apropiem de adevărata noastră ființă, viața ni se transformă în cel mai frumos mod cu putință, inclusiv din punct de vedere al sănatății.

Intrebarea care apare în acest moment este : ” Bine, bine și cum să facem? Cum să ne cunoaștem, cum să ne descoperim?”

Pas cu pas, fiecare urmând calea care i se potrivește.

Pentru început putem preciza că suntem câmpuri de energie ordonate ce conțin informație.

Orice om este o energie, energie care are o anumită structură. Structură care se cunoaște pentru că au fost de-a lungul vremii iluminați și clarvăzători care au descris-o.

Au fost descrise vortexuri de energie numite chakre, şi câmpurile lor aferente, au fost descrise canale mari pe care circulă energia și canale mici. Au fost descrise variate tipuri de energii care circulă prin diverse canale, de la cele mai grosiere care merg prin canalele de acupunctură până la cele mai subtile, canale de constiință, scânteia de Dumnezeu…

Iar starea de sănătate este dată de o curgere armonioasă a energiei, fără blocaje, fară amputări, fară pierderi, fără distorsiuni.

Este important, deci, să știm ce afectează această curgere, altfel spus ce ne afectează starea de sănătate fizică și psihică, armonia și frumusețea din viață.

Știm oare?

Probabil că …

Tot ceea ce gândim…

Tot ceea ce spunem…

Toate acțiunile noastre…

Toate concepțiile despre lume și viață…

Toate atitudinile noastre în fața vieții…

Totul : orice privire, orice zâmbet, orice gest, tot ceea ce conține conștientul și subconștientul nostru, ceea ce vrem să știm și ceea ce nu vrem să știm despre noi, totul, ne determină sănătatea și viața.

Ceea ce înseamnă că putem să fim şi să ne comportăm în aşa fel încât să ne păstrăm sănătatea şi frumuseţea vieţii, putem să învăţăm acestea.

Şi dacă a fi sănătos inseamnă a avea cunoaştere, pentru a dobândi cunoaşterea este nevoie deopotriva şide informaţia corectă şi de practică pentru a o putea experimenta şi structura în propria fiinţă.

A fi sănatos înseamnă, prin urmare, muncă cu tine însuți, disciplină, înseamnă  deschidere, înseamnă a trăi conștient, a  fi într-un proces continuu de învățare, de transformare.

Dar

PRIMUL PAS

este recunoașterea faptului că nu știi, și că ai nevoie să înveţi.

Și apoi fiecare căutând își găsește calea și practica potrivită.

Sunt multe școli și multe tipuri de practică, sunt mulți înțelepți care ne ajută, există, din păcate, și falși învățători.

Confirmarea că este o cale bună și nu una falsă o va primi fiecare numai dacă  merge pe ea și numai dacă e lucid și cinstit cu el însuși, confirmarea o dă viața însăși.

Comentariul final este acela- că nu microbii, ereditatea, mediul, Dumnezeu ne îmbolnăvesc, ci noi înşine şi că nimeni din afară nu ne poate vindeca. Putem fi ajutaţi, dar fiecare este responsabil de propria lui vindecare, de propriile experienţe şi de propriul drum.

Același lucru, spus în imagini…

(textele aparțin Şcolii LiLA, copierea, transmiterea sau altă utilizare a lor se poate face doar după obținerea permisiunii și cu respectarea fidelă a conținutului… mulțumesc!)