Despre abonamentele LiLA…

Iată o nouă informare, pentru că ne aflăm într-un proces de restructurare/ îmbunătățire calitativă/ conturare mai clară a Școlii, a pricipiilor, a temelor și a modului ei de organizare.

Unii oameni vin la sală, muncesc împreună cu noi, foarte concret…; alții doar citesc, unii chiar cu interes, dar mai de la distanță…; alții ascultă înregistrările… Alții – nu fac mai nimic din toate acestea. Amestecătura este mare, încercăm să facem oarece ordine. Din respect pentru Învățături, din respect pentru Școlile din vechime, care aveau o cu totul altă abordare, preocupare și conduită internă.

Deoarece stilul practicat în ultimii 10 ani, de ”Învățături mură-n gură pentru toată lumea” – nu a adus prea mari rezultate, suntem nevoiți să ne regândim abordarea.

Acest mod de de lucru, deși gândit în sensul de împărtășire și răspândire a Învățăturilor, nu a făcut decât să le bagatelizeze și să le transforme în emaluri redirecționate de colo colo, fără mare impact în preocupările mundane privind schimbarea proprie și/sau a lumii.

Cel mai dureros, însă, este faptul că nu s-a înțeles-simțit, nici până acum, valoarea reală, rafinamentul și profunzimea unor Învățături autentice, radical diferite de new-age-ul și restul pseudo-spiritualismelor de pe piață (fiind și noi introduși în aceeași oală – de către mințile ne-pricepătoare).

În ce mă privește, eu mă plec Învățăturilor cu mare smerenie, cerându-le iertare – pentru ”mărgăritarele aruncate…”, cu mare dezinvoltură, în stânga și în dreapta…

Încercăm, cu eforturi disperate, să păstrăm valoarea ideii de Școală spirituală – în accepțiunea clasică a acestui concept, de mult uitată sau răstălmăcită.

Din păcate, ceea ce ”s-a obținut” în toți acești ani, a fost doar un ”dacă tot mi le trimite…”, sau, mai grav, ”mie mi se cuvine să primesc toate acestea…”, extrem de egotice, ambele. Fără prea mari gesturi de revanșare spontană sau de recunoștință. Și, iarăși, foarte trist, fără să fi fost înțelese deloc subtilitățile acelui ”gratis”: de stimulare a interesului, de a arăta alte fațete ale percepției, de a îndemna oamenii să se schimbe, să-și lărgească perspectiva – măcar așa, de cultură generală, dacă nu și cu viză în comportamentul zilnic. Ca să nu mai vorbim despre conceptele atât de rafinate și de prețioase, împărtășite acum mii de ani de către iluștrii Maeștri și Învățători, reluate și explicate, dar complet ne-băgate în seamă și cu totul ne-practicate… Sau înghesuite, undeva, în achizițiile și auto-păcălelile ego-ului spiritual.

Se pare că oamenii valorizează doar ceea ce plătesc: atât de pervertită este mintea și ”educația” vremurilor… Așa că ne aliniem și noi, forțat, acestei penibile ”realizări socio-culturale” de mase.

În plus, sperăm ca prin noua metodă să selectăm oamenii cu ADEVĂRAT INTERESAȚI și să nu ne mai batem joc de Învățături.

Așa că introducem, de la 1 septembrie 2020, un nou mod de a le valoriza, sub forma unor abonamente – pentru cei care doresc să primească, de acum încolo, înregistrările și textele Școlii LiLA.

Vom face un grup email și vom restructura grupurile whatsapp existente, prin care veți primi, într-un mod mai selectiv, toate aceste materiale (care sunt valoroase și pentru care se muncește extrem de mult!).

Cum plătim? Fie direct în contul Asociației spirituale LiLA (CUI: 30587331, Cont IBAN: RO30BRDE410SV75145114100, cu mențiunea ”Donație”),

Fie cash – la sală, sau instructoarelor, sau în alte moduri stabilite de comun acord cu cea care se va ocupa de treaba asta (Antigona, tel: 0722300171, email: aceacanica@yahoo.com).

De îndată ce ea va primi dovada plății abonamentului – veți fi automat introduși în grup  (dovada fiind o poză a actului bancar, etc., exact ca în ”lumea” prea bine știută).

De asemenea, în curând vom avea și un site de ”vânzări electronice” (cărți, înregistrări, etc). Acesta se va adresa publicului larg, materialele vor fi, în consecință, mai puține, mai selecționate, dar și mai scumpe.

Pe grupul de abonamente veți primi inclusiv discuțiile scurte, ”mai intime”, înregistrate la sală în zilele de practică, meditații curente, exerciții filmate, texte, ca și până acum. Chiar dacă ele nu vor fi perfecte din punct de vedere tehnic, ele ar trebui să fie ”de neprețuit” – pentru ”căutătorii însetați de Învățături” (vezi parabola acelui discipol ținut cu capul sub apă…, din ”Să te căsătorești cu vântul…”): pentru că acesta este ”publicul nostru țintă”.

Întrucât conținutul nu va putea fi egal împărțit pe săptămâni sau luni, dar și pentru a reduce timpul pierdut inutil, un abonament va fi stabilit pentru 3, 6 sau 12 luni, cu prețuri ce vor fi de 400 lei /3 luni, 750 lei /pt 6 luni, sau 1450 lei /an.

Putem face reduceri pentru persoanele cu venituri mici, cu condiția ca acestea să fie cinstite, apoi să fie cu adevărat interesate, loiale Școlii, etc. Pentru aceasta vă veți adresa, din nou, Antigonei.

Încă o observație: Cursanții foarte fideli, instructoarele, oamenii noștri apropiați, beneficiază de un alt statut. La fel – cei care vor dori să presteze karma yoga, etc. Vom discuta, personal, toate aceste aspecte.

Vă mulțumim și vă așteptăm, în noua formulă… Sperăm ca printre dvs. să se afle (și) acele persoane cu adevărat preocupate… (repetiția aceasta este voită, ea nu apare dintr-o sărăcie de exprimare!).

Dacă doriți să redirecționați acest mesaj unor prieteni sau cunoscuți – (potențial) interesați, la rândul lor, de materialele Școlii, o puteți face; cu rugămintea ca aceștia să discute, mai întâi, cu Antigona! Până atunci, dânșii ar putea studia site-ul știut, www.lila-spirit.ro

Din nou, nu este vorba de a atenta la portofelele dvs., ci de a avea în vedere valoarea reală a Învățăturilor și de a le prețui, măcar simbolic, în acest fel (Învățăturile autentice nu vor putea fi niciodată echivalate în bani!).

Ne aflăm în postura de a ne/ vă asuma acele ”instrucțiuni” clasice, dar mereu actuale, de atitudine interioară corectă și de efort personal corect.

Ceea ce presupune inclusiv a vă stabili, cu luciditate, prioritățile și locul pe care îl ocupă Învățăturile în preocupările și în viața dvs. concretă: un bun moment de a analiza asta și de a vă hotărî – încotro?! Apoi de a și face ceva în acest sens.

Indra