Am împărțit noi aceste “reguli spirituale” – în algoritmi pentru începători (aceștia fiind de fapt, utili oricui (îmbunățățîndu-i viața, restructurându-i emoțiile și “emisiile” conștiente și subconștiente, ridicându-i nițel nivelul de conștiință…); apoi sunt algoritmii pentru practicanții mai hotărâți, iar apoi – cei pentru practicanții cu adevărat hotărâți…

Iată însă un algoritm valabil pentru oricine/ pentru toate nivelurile de înțelegere și de conștiință, aplicabil oricui, oricând… Și cu cât practicantul va fi mai “avansat” în munca sa, cu atât va înțelege el mai rapid acest algoritm – în toate rafinamentele sale (extraordinar de multe!), mai apoi va reuși să se ghideze după el, înțelegând din ce în ce mai multe dintre acele subtilități ale ego-ului, iar mai apoi va reuși să dezamorseze din ce în ce mai multe dintre “buclele” sale karmice…

TU EȘTI CHEIA A TOT: a ceea ce ți se întâmplă, a ceea ce trăiești, a ceea ce întâlnești. Tu ești cauza relațiilor tale, a jobului, a ceea ce “primești” de la ceilalți, a necazurilor concrete (bani, mașină, etc.), a blocajelor din drumul tău, etc.,etc.,etc.

TU EȘTI CHEIA A TOT!

Dar ATENȚIE, din nou: acesta NU este un mesaj motivațional, ci dimpotrivă, unul de responsabilizare!

Blocajele din viața ta – sunt de fapt, blocajele din tine, pe care Universul le manifestă prin tine, în exterior.

Relațiile tale sunt, de fapt, oglindirea interiorului tău, proiecția sa în afara ta, datorită Universului care “te trăiește”, care “trece prin tine” și te va manifesta exact așa cum ești…

“TU” – înseamnă STRUCTURA TA INTERIOARĂ COMPLETĂ, știută și neștiută (de tine și de ceilalți): nu este vorba doar de o alegere, sau de o intenție, sau de acel mult pomenit “liber arbitru”! (care este doar o altă formă a Marii păcăleli, despre asta am tot vorbit deja), sau de un gând, sau de o dorință… Este vorba de întreaga ta compoziție-structură vibrațională, despre acel cuantum minte-emoții-ego.

Oricât ai vrea tu să-i păcălești pe ceilalți, și pe tine – că “ești așa și pe dincolo”…, da, o poți face într-o anumită măsură. Dar pe Univers n-ai să-l păcălești niciodată: el “te citește” (vorba lui Gabi!) exact așa cum ești, în mod “real”… Oricât îți alegi tu vreun “țel în viață” după care să alergi disperat, – din nou, Universul te va citi în ansamblul tău!

Ce înseamnă asta? Chiar dacă tu afirmi și susții conștient câte ceva (de exemplu clasicele “am cele mai bune intenții”, “eu întotdeauna am dorit ca lucrurile să meargă bine…”, “nu doream decât să am și eu pe cineva”, etc., etc.), Universul va citi asta (bunele tale intenții sau respectiva dorință), dar și combinațiile infinite de trăsături-emoții-gânduri-conștiente-subconștiente aflate “dedesubt”, adică EXACT CEEA CE ÎNSEAMNĂ EGO-ULȘi va manifesta asta (indifferent dacă dorința ta se află sau nu inclusă acolo!): pentru că Universul este cel care “te trăiește”, și, “trecând El prin tine” – va proiecta la exterior (adică în viața ta foarte concretă: familie, copil, job, bani, mașină, etc.!) toate aceste “dedesubturi” pe care tu te faci că nu le vezi, le ascunzi de tine și de alții, sau, cu adevărat – habar nu ai că le conții!

Dacă tu ești confuz, neclar în interior, viața ta va fi și ea năclăită, îmbâcsită, neclară…, la fel gândurile tale, cuvintele, ceea ce emani…

A propos: “emanațiile” tale (gândurile, cuvintele, creațiile tale, exprimarea ta de orice fel) – provin din exact același interior, deci vor avea exact aceeași structură energetic-vibrațională: de neclaritate, sau de violență, sau de importanță de sine, etc., etc., etc. și, desigur, milioanele de combinații posibile. Acestea sunt tot o “manifestare” a interiorului tău, și ele vor iniția cicluri karmice…

De unde un prim pas: necesitatea conștientizării “interiorului” tău.

Asta se poate face exact prin acești “alții”, cei care te oglindesc… La fel, prin întreaga ta viață. Apoi, pe măsură ce practici și-ți rafinezi percepțiile, îți vei rafina și auto-percepția și vei începe tu singur să te vezi-simți așa cum ești; sau, măcar – ceea ce “emani” (cuvinte, gânduri, încărcătura lor energetică…). Vei începe apoi tu singur să-ți simți acel ego care pătrunde peste tot…

Dar oglindirea cea mai bună – ți-o oferă un maestru: nici față de el nu te poți ascunde…; așa că mai bine “folosește-l” în acest scop: acela de a înțelege și de a crește.

Iar apoi ai și soluția oricărei probleme: A LUCRA TU CU TINE, A LUCRA COMPORTAMENTAL, APOI ENERGETIC, A TE CURĂȚA, A FLUIDIFICA BLOCAJELE… A înlătura acele “straturi” de ego, care, de fapt – îți creează modelul energetic al vieții.

Nu te mai tot uita la alții, nu mai da vina pe alții! Nu-ți mai căuta infinite justificări, scuze de tot felul…: doar mintea și ego-ul tău o vor face, tocmai ca să nu se recunoască “vinovate”…

Și nici nu mai despica firul în patru căutând grămezi de explicații “spirituale”: din nou, doar mintea ta o va face (și acel ego-spiritual în devenire!) – exact în același scop: pentru că acolo, undeva în acele grămezi, va descoperi ea (sau va inventa, cel mai sigur!) – o justificare sau un nou motiv de valorizare (“iată, am înțeles cum funcționez”…). Capcană!

 

Discuția asta are și ea, mai multe nivele… Cel mai rafinat este de a curăța- fluidifica tu în tine totul…, pentru că tu ești totul… Dar asta este deja ceva mai rafinat și îți trebuie și oarecare putere ca să faci asta. Și compasiune. Doar pomenim acum asta (mai multe- în discuțiile Școlii de joi, la cursuri, etc.). Oricum, am simplificat și așa foarte mult.

 

Deci revenind la nivelele ceva “mai omenești”, până una-alta, ia-o ca pe o explicație-regulă: TU EȘTI CAUZA, ȘI, ÎN ACELAȘI TIMP, TU EȘTI ȘI EFECTUL… TĂU, ȘI AL VIEȚII TALE, CU TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ ASTA!

TU CEL DIN TOATE VIEȚILE, TU CU TOT CE AI ACUMULAT ȘI AI STRUCTURAT: ADICĂ CU ACEL CÂMP INFORMAȚIONAL NUMIT MINTE-EMOȚII-EGO.

ȘI ASTA ÎNSEAMNĂ KARMĂ.

Iar SOLUȚIA PRIMĂ ȘI ULTIMĂ – ESTE ACEEA DE A LUCRA TU CU TINE!

ÎN MOD CONȘTIENT ȘI RESPONSABIL (nu din nou egotic: “ca să obțin ce vreau…”, “ca să-mi îndeplinesc dorințele”!). Ci înțelegând și asumându-ți asta.

Indra