Mă simt datoare cu ceva explicații… asta pentru că până acum… se pare că nu s-a înțeles!

Nu s-a înțeles de fapt nici măcar scopul taberelor, darămite ceea ce se întâmplă acolo…

Și de ce oare? Pentru că lumea proiectează, are așteptări, și fiecare dorește ca în tabăra respectivă să se întâmple ceea ce vrea el, spre îndeplinirea dorințelor sale și, bine-nțeles, la modul cel mai subtil, pentru valorizarea ego-ului său..

Ori scopul taberelor nu este deloc acesta, ci dimpotrivă, taberele și-ar propune ca și obiectiv – tocmai înțelegerea unor lucruri legate de acest ego, tocmai dezidentificarea de el, tocmai dez-atașarea de cele cunoscute (materiale, mentale, emoționale, adică = mereu, egotice!)

Ori asta este dificil, presupune înțelegere, răbdare, încredere, tenacitate…

Și ajungem din nou la întrebarea: oare chiar îți dorești o cale spirituală??

Pentru că asta este condiția sine qua non pentru a urma o cale spirituală! Fără asta nu există o cale spirituală! Există wellness, vegetarianism, mișcare, condiție fizică, tehnici psihoterapeutice, desigur, diverse vindecări, fizice, mentale, emoționale, ale trecutului, ale relațiilor, etc., desigur, foarte bune și ele, minunate… dar asta nu e cale spirituală!

Și tocmai de aceea sunt multe tabere: pentru că e nevoie de repetiție, de muncă, de tenacitate! E o muncă de o viață, nu ajunge o tabără de câteva zile, și gata, s-au rezolvat toate problemele…

Taberele sunt diferite ca și formă, și aici din nou intră proiecția mentală a fiecăruia, în joc: ”data trecută am făcut… nu știu ce”, ”de ce nu mai repetăm… cutare”…

Taberele sunt diferite ca și formă – tocmai pentru a vă atrage atenția asupra acestui adevăr simplu: VIAȚA e DIFERITĂ, de la un moment la altul și e DIFERITĂ față de AȘTEPTĂRILE VOASTRE…. dar dacă reușești să te abandonezi, să ai încredere, atunci vei vedea minunăția acestei diversități, precum și faptul că totul este folositor, DIN ORICE se POATE ÎNVĂȚA câte CEVA, TOTUL îți SPUNE MEREU CÂTE CEVAdoar să asculți, doar să fii atent în jur… dar pentru asta trebuie să fii deschis, receptiv, încrezător… ne-egotic!

Taberele sunt diferite ca și formă – și pentru că participanții sunt diferiți, au structuri mentale, emoționale diferite și au nevoi diferite… Taberele se (auto-) structurează și în funcție de participanți… Care e învățătura? Cu cât sunteți mai armonioși, cu atât vor fi și taberele mai armonioase (și invers, desigur!). Tabăra este pentru fiecare – OGLINDA LUI!

Taberele sunt diferite ca și formă – TOCMAI PENTRU a vă ATRAGE ATENȚIA ASUPRA MULTITUDINILOR de TEHNICI pe CARE le PUTEM ÎNVĂȚA și UTILIZA

Adaptate, folosite așa cum trebuie, ele pot fi combinate… și toate duc spre același loc…

Există meditație ”statică”, există meditație în mișcare, în dans, există meditație în lucrul cu Elementele…

Dar din nou, pentru asta trebuie să vrei să înțelegi, să vrei să experimentezi, să vrei să simți, să fii deschis…

Chiar dacă nu înțelegi tot ce se întâmplă acolo, ai răbdare, fă câte ceva din toate, după puterile tale… și încearcă să ai încredere… Și încet-încet, lucrurile se vor lega, vor căpăta o formă, un sens, vei începe să înțelegi, vei începe să simți… vei începe să te transformi…

Poți începe cu acele Încercări LiLA: măcar ” Încearcă să nu judeci…”

 Indra

 P.S.: Și ar mai fi ceva (ar mai fi multe): de fiecare dată anunțăm tipul taberei: ”mai multe drumeții…”, ”condiție fizică necesară…”, ”echipamentul obligatoriu…”, ”strictul necesar…”, ”practică intensivă de…”, etc….

Totul este să citiți  anunțul…. (și să nu-l reinterpretați prin prisma dorințelor și așteptărilor voastre… )